Ρόδος: Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και του Τοπικού Παραρτήματος Ρόδου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το Τοπικό Παράρτημα Ρόδου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας πραγματοποίησαν ημερίδα, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου με θέμα: «Η άμυνα νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών και μικρεμπόρων απέναντι στους πλειστηριασμούς ακινήτων για Τραπεζικά Δάνεια και οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία (δυνατότητες ρύθμισης και διαγραφής χρεών)».

Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Ρόδου της Ε.Ε.Κ.Ε Ηλίας Μπούκλας και ο Αντ/ρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Φλεβάρης.

Ακολούθησε η κεντρική εισήγηση του Οικονομολόγου – Επιστημονικού Συνεργάτη της Ε.Ε.Κ.Ε, κου Παναγιώτη Καλόφωνου, ο οποίος παρουσίασε τις δυνατότητες που δίνει στους οφειλέτες ο νόμος 3869/10 «Ρύθμιση Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία της Ε.Ε.Κ.Ε από την διαχείριση σχετικών υποθέσεων, αναφέρθηκε πώς και σε ποιες περιπτώσεις προστατεύονται οι τραπεζικές καταθέσεις και έκανε εκτενή αναφορά στη διάσωση της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Ακολούθησε διατύπωση συμπερασμάτων και διαλογική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων στην ημερίδα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και καλούμε τους καταναλωτές – χαμηλόμισθους, άνεργους, συνταξιούχους, νοικοκυρές, φοιτητές – που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε καταναλωτικό θέμα, να απευθύνονται στο Τοπικό Παράρτημα Ρόδου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Στεφ. Καζούλη 30, 851 33 ΡΟΔΟΣ, τηλ. 22410.24730 (εσ. 1), e-mail: ekrhodos@otenet.gr), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες πρωινές, προκειμένου να λαμβάνουν τις υπηρεσίες της Ένωσής μας και να μπορούν να επιλύουν καθημερινά καταναλωτικά προβλήματα.