Ζευγάρι από τα Χανιά με χρέη 463.160 ευρώ σε τράπεζες παίρνει ανάσα με απόφαση του Ειρηνοδικείου

0113

Στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, απευθύνθηκε ζευγάρι οφειλετών με δύο δάνεια, όπου,  o ένας είναι πρωτοφειλέτης και ο δεύτερος εγγυητής με συνολική οφειλή σε 2 τράπεζες που ανέρχεται στο ποσό των 463.160 ευρώ.

Αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου και ευνοϊκή ρύθμιση της μηνιαίας δόσης στις τράπεζες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων για υπόθεση υπερχρεωμένου ζευγαριού, το οποίο απευθύνθηκε στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Ο ένας εκ των δυο ήταν πρωτοφειλέτης, ο δεύτερος εγγυητής ενώ η συνολική οφειλή άγγιζε τα 463.160 ευρώ.

Οι οφειλέτες, με τη συνδρομή των Νομικών Συμβούλων του Παραρτήματος πέτυχαν, δυνάμει του με αριθμό 569//09-10-2013 πρακτικό του Ειρηνοδικείου Χανίων, την προσωρινή υπαγωγή τους στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως αυτός τροποποιήθηκε, αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος τους μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης και διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας των αιτούντων.

Απαγορεύει δε, για δύο έτη, σε ένα από τους πιστωτές, να παρακρατά οποιοδήποτε ποσό, από το λογαριασμό  των οφειλετών που είναι προορισμένος για την καταβολή μισθών και συντάξεων, πλην του ποσού που αντιστοιχεί στη δόση που ορίζεται κατά τη ρύθμιση.

Ορίζει μηνιαία καταβολή για τον πρωτοφειλέτη το ποσό των 101 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο πρωτοφειλέτης καταστεί υπερήμερος, ο εγγυητής θα κληθεί μετά από έγγραφη ενημέρωση των πιστωτικών ιδρυμάτων, να εξυπηρετήσει το ως άνω μηνιαίο ποσό της δόσης.

Το δικαστήριο επιτρέπει στους αιτούντες – χωρίς να τους υποχρεώνει –  να μην καταβάλλουν δύο δόσεις το χρόνο, κατά τους μήνες των εορτασμών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης στα Χανιά:

Καλούμε τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία του Τοπικού Παραρτήματος Χανίων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός ΤΕΤΑΡΤΗΣ ώρες 10.30 – 13.00 και Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 18.30 – 21.00 ή να επικοινωνήσουν μαζί μας:

Δ/νση: ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ 68, 731 00 ΧΑΝΙΑ, Τηλ. : 2821086245 , Φαξ : 2821086245, e-mail: chania.peeke@gmail.com, www.eeke.gr