Βράβευσαν εκπαιδευτικούς που στήριξαν το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Αποτελεί θεσμό με σημαντική προσφορά και στήριξε μεγάλο αριθμό μαθητών. Ο λόγος για το Κοινωνικό φροντιστήριο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, συνήθως με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και άλλων φορέων. Έτσι με τη λήξη της σχολικής περιόδου, σε σχετικές εκδηλώσεις, βραβεύτηκαν οι άνθρωποι που το στήριξαν.

Αρχικά στην Πάτρα, που όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του: «Τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πατρέων, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος και τους απένειμαν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στους εθελοντές εκπαιδευτικούς γιατί όπως είπε, «δίνετε και ένα μήνυμα ότι μπορούμε, αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην έχει ανάγκη το Κοινωνικό Φροντιστήριο». Ο Δήμαρχος τους ενθάρρυνε να αγωνίζονται ενωμένοι και να μην υποκύψουν στο «διαίρει και βασίλευε» της κυβέρνησης, που πάει να χωρίσει το λαό σε «στρατόπεδα» για να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου.

Ο Αντιδήμαρχος από την πλευρά του, τόνισε: «Γνωρίζουμε πως σε συνθήκες καθημερινής και αγωνιώδους προσπάθειας για την επαγγελματική αποκατάστασή σας, αναδείξατε μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς και συμμετοχής σας στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου μας, την αξία της αλληλεγγύης. Συμβάλατε στο μέτρο του δυνατού στην εκπαιδευτική, αλλά και ψυχολογική πολλές φορές, υποστήριξη εκατοντάδων μαθητών».

Επίσης στη Ναύπακτο, όπου ο θεσμός έχει χρόνια δράσης και επιτυχιών, το εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας και η Ένωση εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας, αναφέρουν ότι: «Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στη Ναύπακτο, υλοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση λήξης των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το σχολικό έτος 2015-2016.

Κατά τη σχολική χρονιά που έληξε πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 2.000 ώρες μαθημάτων Φιλολογικών, Φυσικής, Μαθηματικών, Αγγλικών κ.ά., όπου παρακολούθησαν συνολικά 85 μαθητές μέσης εκπαίδευσης με την εθελοντική προσφορά 30 καθηγητών.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι με τη στάση και τις πράξεις τους αποδεικνύουν ότι η αλληλεγγύη είναι η απάντηση στους δύσκολους καιρούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε το μήνυμα της Προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, κας Ιωάννας Καρανδινάκη, η οποία έχει σταθεί πολύτιμη αρωγός στις προσπάθειες μας από την πρώτη στιγμή.

Η Πρόεδρος αναγνώρισε ότι το ΕΚΝΔ και το παράρτημα της ΕΕΚΕ Ν&Δ έχουν την μεγαλύτερη ενεργοποίηση σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης πανελλαδικά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.

Τέλος, δόθηκαν στους καθηγητές οι βεβαιώσεις διδασκαλίας για την εθελοντική διδασκαλία που παρείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο».