Θα γίνει ημερίδα στη Σπάρτη, για να αμυνθείτε στους πλειστηριασμούς ακινήτων από τράπεζες και Δημόσιο

Ημερίδα με θέμα «Η άμυνα νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών και μικρεμπόρων απέναντι στους πλειστηριασμούς ακινήτων για τραπεζικά δάνεια και οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία (δυνατότητες ρύθμισης και διαγραφής χρεών)», θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.30, στο πλαίσιο προγράμματος της Ένωσης Καταναλωτών το οποίο υλοποιείται στο νομό μας από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν, οι δυνατότητες που δίνει στους οφειλέτες ο νόμος 3869/10 «Ρύθμιση Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει, θα δοθούν από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στατιστικά στοιχεία από την διαχείριση σχετικών υποθέσεων, θα αναφερθούν πώς και σε ποιες περιπτώσεις προστατεύονται οι τραπεζικές καταθέσεις ενώ θα υπάρξει εκτενής αναφορά στη διάσωση της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Ο Οικονομολόγος – Επιστημονικός Συνεργάτης της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος και βασικός ομιλητής της ημερίδας κ. Καλόφωνος Παναγιώτης, μιλά στην κάμερα της apela για την εκδήλωση αυτή.

Ο κ. Καλόφωνος εξηγεί πως η γνώση της κατανάλωσης είναι πολύ σημαντική, ενώ ο κόσμος δεν είναι ενήμερος ως καταναλωτής και δεν γνωρίζει τους νόμους που τον υποστηρίζουν.

Ειδικότερα, για το θέμα της υπερχρέωσης και των πλειστηριασμών το οποίο θα αναπτυχθεί στην ημερίδα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας (Αγ. Νίκωνος 124), τονίζει πως περιμένει τον κόσμο να το παρακολουθήσει, καθώς είτε ατομικά είτε συγγενικά, τον αφορά.

Το πρόγραμμα όπως μας ενημερώνει ο ίδιος, επιδοτείται από το ΕΣΠΑ και σκοπός του είναι να γνωρίσουν οι πολίτες τα δικαιώματά τους σχετικά με την κατανάλωση και να ενημερωθούν επίσης για το που μπορούν να απευθυνθούν για καταγγελίες, υποβοήθηση κ.λ.π.

Τέλος αναφέρει για τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις, πως η ανταπόκριση είναι πολύ σοβαρή, ενώ με το νέο ΕΣΠΑ θα υπάρξει εκ νέου προσπάθεια για να αναπτύξουν την πληροφόρηση στους καταναλωτές.