Ταξιδιώτες ανέμελοι αλλά και με γνώση δικαιωμάτων: Καμπάνια της Νομαρχίας Πειραιά με χρηστικές πληροφορίες και στόχο την ενημέρωση των παραθεριστών

Με σύνθημα «Μην αφήσεις την άγνοια να σου χαλάσει τις διακοπές» ξεκινά η καμπάνια της Νομαρχίας Πειραιά για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών-καταναλωτών. Σε συνεργασία με τις οργανώσεις ΚΕΠΚΑ, Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας και Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ, από την Παρασκευή 9 Ιουλίου κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά θα βρίσκονται στο λιμάνι προκειμένου να μοιρά σουν έναν οκτασέλιδο «Οδηγό για κερδισμένους ταξιδιώτες».

Στον οδηγό περιλαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες που σχετίζονται με καταναλωτικά θέματα που θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες στις διακοπές τους. Συγκεκριμένα αναφέρονται οι βασικοί κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, πληροφορίες για τη διαμονή των παραθεριστών σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, πρακτικές συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία πριν από την άφιξη στον τόπο διακοπών αλλά και πληροφορίες για τις διατάξεις που ισχύουν όσον αφορά τα προϊόντα τα οποία τα κυλικεία των επιβατηγών πλοίων υποχρεούνται να προσφέρουν στους ταξιδιώτες.