Ταξιδεύεις Στην Ελλάδα; Μάθε Τα Δικαιώματά Σου

Καλοκαιρινή «βροχή» οι καταγγελίες για τις τουριστικές υπηρεσίες που δέχεται η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ, η οποία θέτει σε λειτουργία δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή για την προστασία των δικαιωμάτων των ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΚΕ, το ποσοστό καταγγελιών για τουριστικές υπηρεσίες είναι υψηλότερο από εκείνες για τρόφιμα, ασφάλιστρα και υγεία και αφορούν κατά 22,2 % στην ακύρωση κράτησης και κατά 18,8% στην καθυστέρηση αναχώρησης.

Η ΕΕΚΕ θέτει σε λειτουργία για πρώτη φορά δωρεάν εφαρμογή κινητών τηλεφώνων, την «Traveler Rights GR», για Android & IOS, με την οποία οι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να πληροφορηθούν τα δικαιώματά τους και ταυτόχρονα θα μπορούν ανά πάσα στιγμή μέσα από πλήρη κατάλογο στοιχείων επικοινωνίας να έρθουν σε επαφή με τις απαραίτητες τουριστικές υπηρεσίες, όποτε παραστεί ανάγκη.

Μία από τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής είναι η αποστολή Μηνύματος Έκτακτης Ανάγκης, με την αναγνώριση της τοποθεσίας του χρήστη (GPS Tracking).

Επίσης, η εφαρμογή παρέχει πλήρη υποστήριξη και Ενημέρωση των ΑΜΕΑ, μετατρέποντας τις Ενημερωτικές Οδηγίες καθώς και τον οδηγό Ταξιδιωτών & «Το Αλφαβητάρι του Καταναλωτή», σε μέθοδο Braille και σε ηχητική μορφή.

Η εφαρμογή Traveler Rights Gr είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες (Ελληνικά & Αγγλικά) ενώ είναι σχεδιασμένη για συσκευές ANDROID και IOS.

Τι παρέχει το mobile app «Traveler Rights GR»

  • Πληροφορίες σχετικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, όπως μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, αγορές, και άλλα.
  • Πληροφορίες για Αεροπορικά Ταξίδια, Ακτοπλοϊκά Ταξίδια, Μετακίνηση με Ταξί, Διαμονή σε Ξενοδοχεία κ.α. με δυνατότητα για πολλαπλές χρήσεις.
  • Τηλεφωνικό κατάλογο, με όλες τις χρήσιμες και αναγκαίες επαφές για τον ταξιδιώτη των τουριστικών υπηρεσιών (Αεροδρόμια, Λιμάνια, Τουριστική Αστυνομία, Πρεσβείες κ.α.), με στοιχεία επικοινωνίας, όπως, διευθύνσεις, e-mail και url. Η λειτουργία αυτή, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να καλεί από το κινητό του με απευθείας κλήση μέσω του app, με τους ενσωματωμένους χρόνους ομιλίας του προγράμματος Κινητής τηλεφωνίας που έχει επιλέξει.
  • Δυνατότητα σε κάθε ταξιδιώτη να υποβάλει άμεσα οποιοδήποτε ερώτημά του ή καταγγελία του στην ΕΕΚΕ σε περιπτώσεις που δεν καταφέρει να δώσει λύση σε ενδεχόμενο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει.