Τα Γιάννινα συμμετέχουν στη συμμαχία κατά της ακρίβειας

012

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα προωθεί αυτή η πρωτοβουλία

Στην πρωτοβουλία της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ με τίτλο «Συμμαχία κατά της ακρίβειας» μπαίνουν δυναμικά τα Γιάννινα. Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία και με άλλους φορείς της πόλης οργανώνουν αυτές τις μέρες συναντήσεις με σκοπό να προωθήσουν αυτήν την κίνηση και στην πόλη μας, μιας και η συμμετοχή των τοπικών καταστημάτων μέχρι στιγμής είναι ελάχιστη.

Τι είναι η Συμμαχία κατά της ακρίβειας

Η πρωτοβουλία της Συμμαχίας κατά της ακρίβειας έχει ως μέλη της επιχειρήσεις, εμπόρους και καταστηματάρχες με μια μοναδική προϋπόθεση.

Να προχωρούν σε εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων τους, σε όσους πελάτες διαθέτουν κάρτα ανεργίας, πολυτέκνων, ατόμων με αναπηρία και φοιτητικό πάσο.

Από την πλευρά του ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών, αλλά και μεγάλη ειδησεογραφική ιστοσελίδα αναλαμβάνουν την προβολή των επιχειρήσεων ως μέλη της συμμαχίας κατά της ακρίβειας, για όσο διάστημα διαρκέσει η ενέργεια αυτή.

Πως θα υλοποιηθεί στα Γιάννινα

Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν μέλη της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αλλά και άλλων φορέων θα συναντηθούν ώστε να αποφασίσουν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν για να προωθήσουν την πρωτοβουλία αυτή όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διαφημίσουν την κίνηση αυτή και θα ενημερώσουν, εμπόρους αλλά και καταναλωτές για την ύπαρξή της, αφού μόνο ένας ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών και μια ιστοσελίδα δεν αρκούν για να καλύψουν την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα θα καθορίσουν τους δικαιούχους της έκπτωσης με στόχο όσες κοινωνικές ομάδες τελικά επιλεγούν να μπορούν να αποδεικνύουν την ιδιότητά τους, όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι φοιτητές.

Μικρή η συμμετοχή

Μέχρι τώρα η συμμετοχή των γιαννιώτικων επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία αυτή   είναι από μηδενική ως ελάχιστη, αφού μόλις 10 είναι μέλη της, ενώ πολλές απ’ αυτές είναι πολυεθνικές.

Αυτό θα προσπαθήσει να αλλάξει η συνάντηση των φορέων της πόλης ώστε και οι γιαννιώτες να συμμετάσχουν πιο ενεργά προς όφελος δικό τους, αλλά και των καταναλωτών.

Οι προσφορές στις επιχειρήσεις αυτές, που είναι σούπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης, ταχυφαγεία κ.α.,  κυμαίνονται από 5% σε ορισμένα είδη και φτάνουν μέχρι και το 50%.

Τη μεγαλύτερη έκπτωση πάντως κάνει ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης το οποίο προσφέρει εντελώς δωρεάν μαθήματα σε όσους ανήκουν στις κατηγορίες των δικαιούχων.