Συνεργασία ΕΑΣ Κιλκίς με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας για το αλεύρι

049

H Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας / παράρτημα Κιλκίς είχε χαιρετίσει εξαρχής την διάδοση του αυθόρμητου κινήματος παράκαμψης μεσαζόντων σε πωλήσεις αγαθών (κίνημα Κατερίνης).

Με την σημερινή ανακοίνωση μας εκφράζουμε την ικανοποίηση και την στήριξη μας στην ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣγια την διαφαινόμενη συνεργασία της με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας (γνωστή και ως κίνημα της πατάτας) στον τομέα του αλεύρου.

Η ΕΑΣ Ν. Κιλκίς με την συνεργασία της αυτή αποδεικνύει ότι το συνεταιριστικό κίνημα έχει όλα τα εχέγγυα και τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην αγορά.

Ωστόσο στην προσπάθεια αυτή του κινήματος της Κατερίνης που ωφελεί το καταναλωτικό κοινό λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, θα πρέπει να τονίσουμε την μεγάλη προσοχή που απαιτείται να δοθεί στην ποιότητα και την υγιεινή των υπό διακίνηση – πώληση προϊόντων που προσφέρονται προς αγορά από τον καταναλωτή.

Και όλα αυτά την δεδομένη χρονική στιγμή όπου το οικογενειακό καλάθι ενός νοικοκυριού που όσο πάει στοιχίζει πιο ακριβά, τι ακριβά για την ακρίβεια ΄΄ΚΑΙΕΙ΄΄: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011–2.250,71 / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ2012–2.302,93 ευρώ.

Εάν συνυπολογίσουμε σήμερα ότι με το νέο δανειακό πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας(;)!!! οι μισθοί των εργαζομένων θα μειωθούν κατά μέσο όρο περί το 20 – 30% τότε καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να συμβεί στο εξής στη ζωή μας.

Το εκρηκτικό αυτό κοκτέϊλ συμπληρώνει η κάθετη αύξηση των τιμών πετρελαίου και των παραγώγων του (βενζίνη κ.λπ.) συν τις οφειλές σε δάνεια που έχουν τα περισσότερα αν όχι όλα τα νοικοκυριά, κάθε είδους έκτακτες εισφορές κ.α. τότε αυτομάτως αντιλαμβανόμαστε την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ή θα περιέλθουν με μαθηματική ακρίβεια τα νοικοκυριά. Η δύσκολη κατάσταση των οποίων μπορεί να δοθεί ακόμη πιο εύγλωττα με την παρουσίαση των δεδομένων αύξησης των πλειστηριασμών σε κατοικίες πολιτών περίπου στο 50% κατά τη διάρκεια ενός χρόνου (2010 με 2011).