“ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ” -Παρουσιάσθηκε στο Επιμελητήριο η Πρωτοβουλία

015

Προτείνεται η συμμετοχή και… της τοπικής αγοράς

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 7:30 μμ, εκδήλωση με θέμα “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ”, που διοργάνωσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Βέροιας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της ΕΕΚΕ και του ραδιοφωνικού σταθμού “Βήμα FM 99.5”, να δημιουργήσει σε συνεργασία με επιχειρήσεις συμμαχία κατά της ακρίβειας, στηρίζοντας έτσι τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας κ. Δ. Ταχματζίδης ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, τονίζοντας τη σημαντικότητα αυτής της συνάντησης και έδωσε το λόγο στην Πρόεδρο της ΕΕΚΕ κ. Ιωάννα Καρανδινάκη, η οποία μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, καταθέτοντας τις όποιες προτάσεις τους ενάντια στο πρόβλημα της ακρίβειας που δυσχεραίνει την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Η κ. Καρανδινάκη δήλωσε πως στη “Συμμαχία κατά της Ακρίβειας” συμμετέχουν επιχειρήσεις προσφέροντας εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων τους, σε όσους καταναλωτές διαθέτουν κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνων, φοιτητική κάρτα, ή κάρτα ΑμΕΑ και πρότεινε το ίδιο να εφαρμοστεί και στα καταστήματα της τοπικής αγοράς με τη βοήθεια του ΕΚ Βέροιας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας ενώ κάλεσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να στηρίξουν και αυτά τον αγώνα κατά της ακρίβειας, ενημερώνοντας τους δικαιούχους και διαφημίζοντας τις επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή της ΕΕKE και του ραδιοφωνικού σταθμού “ΒΗΜΑ FM”, ο οποίος διαφημίζει δωρεάν τις επιχειρήσεις της συμμαχίας, καταγράφει πρωτοφανή ανταπόκριση καθώς οι εταιρίες και τα καταστήματα που συμμετέχουν σε αυτή είναι ήδη πάνω από 1000 και συνεχίζουν να αυξάνονται.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας και μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Θ. Χαρίσης, ο κ. Τρανίδης Μ. επίσης μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ημαθίας και οι κ. Β. Αδάμ και κ. Ε. Ατσάλου από τη Γραμματεία Καταναλωτή του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, οι οποίοι με τη σειρά τους εκδήλωσαν την αγωνία τους για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και την ανοδική πορεία των τιμών των προϊόντων που τείνει να κατακερματίσει το βιοτικό επίπεδο κάθε εργαζόμενου καταναλωτή.

Οι ομιλητές ζήτησαν από τους πολίτες να αντιδράσουν συλλογικά αλλά και ατομικά στηρίζοντας τα εγχώρια και τοπικά προϊόντα, συγκρίνοντας τις τιμές και αναπτύσσοντας εν κατακλείδι καταναλωτική συνείδηση.
Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση με κατάθεση απόψεων, ερωτημάτων και προτάσεων με στόχο την εύρεση λύσεων στα προβλήματα του Έλληνα καταναλωτή αλλά και των τοπικών αγορών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση πραγματοποίησης νέας συνάντησης όπου θα συζητηθούν εκ νέου τα πεπραγμένα και οι νέες δράσεις της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αλλά και όλων των υπόλοιπων φορέων υπέρ της προστασίας του Έλληνα καταναλωτή.

Ελ. Π. Γεωργιάδου