«Συμμαχία κατά της ακρίβειας» και στην Ημαθία

017

Αναβάλλεται μέχρι τον Αύγουστο η καμπάνια του «Μένουμε Ημαθία» στην μορφή που είχε προτείνει το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, ενώ αντίστοιχα προωθείται ήδη η καμπάνια της ΓΣΕΕ και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος με τίτλο «Συμμαχία κατά της ακρίβειας». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΚ Βέροιας, το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του Θανάση Δάλλα, γραμματέα του ΕΚΒ και του Βασίλη Αδάμου γραμματέα της Γραμματείας Καταναλωτή.

Παρέμβαση της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης τύπου ο κ. Ταχματζίδης κάλεσε εργαζομένους και ανέργους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία και την κινητοποίηση του ΕΚ Βέροιας, την Τρίτη 29 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί στο προαύλιο του Εργατικού Κέντρου. «Μακάρι να είναι και όλο όσοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους στην πρόσφατη ομιλία του Αλέξη Μητρόπουλου στη Βέροια», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ΓΣΕΕ να αποτρέψει την υλοποίηση του πρόσφατου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Ταχματζίδης μας ενημέρωσε επίσης ότι η ΓΣΕΕ απέστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο καταγράφονται τα σημεία του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, τα οποία σύμφωνα με την Συνομοσπονδία αντιβαίνουν στις προβλέψεις του Συντάγματος. Στο υπόμνημα γίνεται νομική τεκμηρίωση των επιχειρημάτων περί αντισυνταγματικότητας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας συμπλήρωσε ότι η ΓΣΕΕ έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο συνιστά ωμή συνταγματική παραβίαση θεμελειοδών εργατικών δικαιωμάτων και γι αυτό επαναλαμβάνει τις προθέσεις της η ΓΣΕΕ να αντιπαλέψει το συγκεκριμένο νομοθέτημα με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο.

Αλλαγή πλεύσης λόγω εκπτώσεων

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΕΚ Βέροιας, έκανε μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν στην πρόσφατη εκδήλωση για την προώθηση της καμπάνιας «Μένουμε Ημαθία». Έδειξε μάλιστα την σχετική αφίσα και την καρτέλα που προγράμματος που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη Ναύπακτο. Είπε ότι προτάθηκε στους εμπορικούς συλλόγους και στους επαγγελματοβιοτέχνες να συμμετάσχουν με το σκεπτικό της μείωσης των τιμών τους, την έκδοση αφίσας στα μαγαζιά τους και κάρτας στα 10.000 μέλη του Εργατικού Κέντρου Βέροιας. «Ακόμη περιμένουμε τις απαντήσεις τους. Το σκεπτικό πως οι τιμές είναι ήδη μειωμένες λόγω εκπτώσεων δεν τους αποτρέπει από το να συμμετέχουν στο πρόγραμμα», είπε ο κ. Ταχματζίδης.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι είδε στον τύπο πως οι εμπορικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε συνεργασία με τη Νομαρχία στην προβολή μιας διαφημιστικής αφίσας η οποία θα προτρέπει τους Ημαθιώτες να μείνουν στο νομό. «Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να υπάρχουν κίνητρα», είπε ο κ. Ταχματζίδης ο οποίος ανακοίνωσε πως το «Μένουμε Ημαθία» με τους όρους που είχε θέσει το ΕΚΒ, θα υλοποιηθεί μετά τον Αύγουστο όταν τελειώσουν οι εκπτώσεις.

Συμμαχία κατά της ακρίβειας

Αντ’ αυτού, ο κ. Ταχματζίδης ανακοίνωσε ότι το ΕΚΒ προχωρά ήδη στην υλοποίηση της καμπάνιας «Συμμαχία κατά της ακρίβειας, η οποία διοργανώνεται με επιτυχία από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ και το ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας «Βήμα 99,5». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης των κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Επιχειρήσεις, έμποροι, καταστηματάρχες καλούνται να γίνουν μέλη της συμμαχίας με μια μοναδική προϋπόθεση: Να προχωρούν σε εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων τους, σε όσους πελάτες διαθέτουν, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολύτεκνων, φοιτητική κάρτα και κάρτα ΑμΕΑ. Είπε μάλιστα ότι ήδη κάποια πολυκαταστήματα «Αρβανιτίδης», «Carrefour», το κατάστημα «Λήδα»στην Αλεξάνδρεια, συμμετέχουν ή πρόκειται να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη καμπάνια. Υπάρχει μάλιστα και η σχετική ιστοσελίδα στην οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις http://help.in.gr/symmaxia/