«Συμμαχία κατά της ακρίβειας» και στη Βέροια

014

«Συμμαχία κατά της ακρίβειας» με πρόταση να υπάρξουν εκπτώσεις των καταστημάτων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών στη Βέροιας, έκανε η Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος Ιωάννα Καρανδινάκη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΕΚΕ και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, παρουσία λίγων δυστυχώς επιχειρηματιών, του Προέδρου του ΕΚ Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη, του προέδρου της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας κ. Χαρίση και του κ. Τρανίδη ο οποίος εκπροσώπησε το Επιμελητήριο.

«Να βάλουμε τέλος στο αδιέξοδο»

Η κ. Καρανδινάκη ξεκινώντας την ομιλία της είπε, ότι η  Ελλάδα, διανύει μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της, με την εξαγγελία των νέων οικονομικών μέτρων που πάρθηκαν για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, η οποία καλεί τους πολίτες να αλλάξουν την καθημερινότητα τους.

Ο λαός, με τη μείωση του εισοδήματος του, έρχεται αντιμέτωπος με μία δυσμενή κατάσταση την οποία δεν επέλεξε, για την οποία δεν ευθύνεται και στην οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. «Τη στιγμή αυτή, καλούμαστε όλοι, να δράσουμε ατομικά και συλλογικά για να μπορέσουμε να βάλουμε τέλος στο αδιέξοδο αυτό. Ο μέσος Έλληνας, μας καλεί, με συμμετοχή και παρέμβαση, να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, ένα πιο προσιτό παρόν. Το βιοτικό επίπεδο κάθε Εργαζόμενου- Καταναλωτή, που εμείς εκπροσωπούμε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να κατακερματιστεί από τους νόμους της αγοράς, που στόχο έχουν την διασφάλιση τον κερδών τους», είπε χαρακτηριστικά.

Πρωτοβουλία στήριξης κοινωνικών ομάδων

Συνέχισε λέγοντας ότι, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, έχ αναλάβει την πρωτοβουλία για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και έχει ήδη καλέσει τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, προσφέροντας εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων τους, σε όσους καταναλωτές διαθέτουν, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνων, φοιτητική κάρτα και κάρτα ΑΜΕΑ. Πρότεινε μάλιστα αυτή η πρωτοβουλία να ισχύσει και στη Βέροια με την βοήθεια και συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η  ανταπόκριση που καταγράφει η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, είναι πρωτοφανής, καθώς, ο αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετέχουν έχει ξεπεράσει τις χίλιες (1000) έως σήμερα και αυξάνεται συνεχώς. Εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά εκπτώσεων, που κυμαίνονται από 5 έως 50%.

Αρκετοί είναι οι επαγγελματίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν. «Καλούμε, στην ίδια κατεύθυνση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να συμβάλλουν και να στηρίξουν τη δράση αυτή, με την παραχώρηση χρόνου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και χώρου στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να προβληθεί η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, να γνωστοποιηθεί η δράση στους δικαιούχους της έκπτωσης και να διαφημιστούν οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Σήμερα, η οικονομική κρίση προτάσσει να δράσουμε και να αντιδράσουμε συλλογικά στις πιέσεις που δεχόμαστε. Για την καταπολέμηση της ακρίβειας, των καταχρηστικών πρακτικών, της ανεργίας, της υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων, ο αγώνας είναι ευθύνη όλων μας», κατέληξε η κ. Καρανδινάκη.