Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες σε Ηράκλειο Αττικής – Ναύπακτο – Λαμία

Συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας οι δραστηριότητες του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί νέα δράση στο Ηράκλειο Αττικής, διάθεσης αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς τους, χωρίς μεσάζοντες και σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

Από τις 8 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι οι παραγωγοί θα στήσουν τους πάγκους τους έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κουντουριώτου και Νεότητος), περιμένοντας τους πολίτες στο νέο αυτό ραντεβού που εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ανάμεσα στα αγαθά που μπορούν να προμηθευτούν είναι: λάδι, τυροκομικά, αλλαντικά, ζυμαρικά, μέλι, ρακόμελο, ρακί, γλυκά, ρύζι, κρασί, τσίπουρο, ξύδι, παξιμάδια, χαλβάς, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, όσπρια, φρούτα, πατάτες, αυγά, μανιτάρια και λοιπά παραδοσιακά προϊόντα.

 Ναύπακτος

Ανάλογη δράση και από το εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας – .Κ.Ν.Δ., και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – Παράρτημα Ναυπακτίας & Δωρίδας.  Το 8ο Κοινωνικό Παζάρι θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Αποκαύκου 16, Ναύπακτος) και ώρες 8.00 – 14:00 & 17:00 – 20:30.
Περισσότερες πληροφορίες για προϊόντα με παραγγελία, αλλά και άλλες κατηγορίες προϊόντων χωρίς παραγγελία θα βρείτε εδώ.

Λαμία

Για την επόμενη απευθείας διάθεση, η κίνηση «Κάστρο Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι: «Συνεχίζουμε προγραμματίζοντας, για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, την επόμενη απευθείας διάθεση με: Ρύζι, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Χαρτικά, Απορρυπαντικά και (αν έχουμε προσφορά) Ελαιόλαδο. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με αναμενόμενη περίοδο παραγγελιών από 21 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου..

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις, εκεί είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονική Φόρμα Παραγωγού για την κατάθεση προσφορών προϊόντων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δράση της 3ης Οκτωβρίου έγινε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, με τους διοργανωτές να τονίζουν πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.