Προχωρούν οι «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας»

Από τη Βέροια ξεκινούν τα πρώτα βήματα για το νέο έργο «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ): «πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη και την Πρόεδρο του Τοπικού Παραρτήματος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Έλενα Ατσάλου, για το νέο έργο «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η σπουδαιότητα της κατάρτισης των ηλικιωμένων στην ασφαλή χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και σημειώθηκε ο επίκαιρος χαρακτήρας του, καθώς λόγω της κρίσης του Covid-19, η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Το έργο στοχεύει στην κατάρτιση 200 ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε 10 πόλεις της Ελλάδας βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Με το πέρας της κατάρτισης, θα δημιουργηθεί ένα εθελοντικό δίκτυο στελεχωμένο από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους που θα συνεχίσουν να παρέχουν με την υποστήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματα του μπορείτε να βρείτε στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα: https://eeke-seniors.gr/».