«Μην αφήσεις την άγνοια να σου χαλάσει τις διακοπές»

021

Ξεκίνησε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, η εκστρατεία ενημέρωσης, που για 6ο συνεχόμενο καλοκαίρι πραγματοποιεί η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις ενώσεις καταναλωτών ΚΕ.Π.ΚΑ – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας και Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ με σύνθημα «Μην αφήσεις την άγνοια να σου χαλάσει τις διακοπές!!!».

 Κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά με επικεφαλής τους αντινομάρχες Πειραιά, ομάδα από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος ΓΣΕΕ με επικεφαλής την πρόεδρο της Ένωσης Ιωάννα Καρανδινάκη και αντιπροσωπεία από την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Τσιφάκη, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο πρώτο λιμάνι της χώρας, όπου και διένειμαν στους επιβάτες της ακτοπλοΐας τον οδηγό που εκδόθηκε και φέτος, ενημερώνοντας έγκαιρα και σωστά τους πολίτες – καταναλωτές για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους.

 Στον οκτασέλιδο «Οδηγό Διακοπών για κερδισμένους ταξιδιώτες» που εξέδωσε η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις παραπάνω ενώσεις καταναλωτών, περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν οι ταξιδιώτες, από την αρχή έως το τέλος των διακοπών τους.
Ειδικότερα, το έντυπο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, απαριθμεί τα προϊόντα των κυλικείων που υπάγονται στην αγορανομική διάταξη, και ενημερώνει για τα δικαιώματα που απορρέουν από την νομοθεσία για τα ταξίδια με το πλοίο, καθώς επίσης και για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

 Έλεγχοι στα πλοία της ακτοπλοΐας

 Εκτός από τις εκστρατείες ενημέρωσης των ταξιδιωτών-καταναλωτών, η Νομαρχία Πειραιά συνεχίζει τους ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας. Από την αρχή της θερινής περιόδου μέχρι σήμερα, 12 μικτά κλιμάκια της Νομαρχίας Πειραιά έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους (εν όρμω) σε 30 πλοία της ακτοπλοΐας.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της αγορανομικής και κτηνιατρικής νομοθεσίας. Από τους επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας έγιναν υποδείξεις για βελτιώσεις σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσής τους.

 Καλλιόπη Δράκου