Μέσα από νόμους του κράτους

074

Λύση στην αντιμετώπιση των χρεών που ‘πνίγουν’ όλο και περισσότερα νοικοκυριά στα Χανιά και σε όλη τη χώρα, μπορεί να δοθεί μέσα από τις διατάξεις του νόμου 3869/2012, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα Χανιά.

Την ημερίδα οργάνωσε η Eνωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και μίλησαν ο οικονομικός σύμβουλος της Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Παναγιώτης Καλόφωνος, η πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της Ενωσης, Ολγα Τζοτζολάκη και η δικηγόρος Παρασκευή Πιπεράκη.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτριος Κορναράκης επαινώντας το έργο και τον ρόλο της Ενωσης για τους αδύναμους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, ενώ από την πλευρά του οικονομολόγος και Οικονομικός Σύμβουλος της Ενωσης Παναγιώτης Καλόφωνος από την Αθήνα, υπογράμμισε: «Ηρθαμε στα Χανιά για να σας μιλήσουμε για το νόμο 3869 στα πλαίσια του σεμιναρίου για την υποστήριξη του καταναλωτή που γίνεται επί τρία συνεχή Σαββατοκύριακα, εννέα ημέρες στο σύνολό του.

Σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει κι εσάς στα Χανιά για τις προστασίες που παρέχουν οι νόμοι οι οποίοι για αδιευκρίνιστους λόγους δεν διεκδικούνται στα πλαίσια των οφελών που παρέχουν στους καταναλωτές και δη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι νόμοι υπάρχουν αλλά οι καταναλωτές δεν τους διεκδικούν ενώ παρέχουν προστασία και δη πρωτοποριακά είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη των 27 που έχουν τέτοιους νόμους όπως, επαναλαμβάνω είναι ο 3869 πιο γνωστός ως νόμος Κατσέλη».

Αμέσως μετά η δικηγόρος Παρασκευή Πιπεράκη που έχει ειδικευθεί στην αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων τόνισε: «Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί λύση στην αντιμετώπιση στα χρέη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο νόμος 3869 είναι το μοναδικό νομικό… όπλο που διαθέτει ο καταναλωτής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του και πρέπει να είναι ενημερωμένος για να μπορεί να αμυνθεί καλύτερα».

Από την πλευρά της τώρα η πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της Ενωσης, Oλγα Τζοτζολάκη τοποθετήθηκε ως εξής: «Εδώ και τρία χρόνια η χώρα μας και ο λαός μας ζουν στη δίνη ενός οικονομικού πολέμου που δημιούργησαν οι ξένοι επενδυτές και οι τραπεζίτες.

Οι συνέπειες είναι γνωστές, ανεργία, μείωση μισθών κ.λπ.. Το Εργατικό Κέντρο Χανίων δημιούργησε την Ενωση Καταναλωτών ένα μηχανισμό άμυνας για να σώσουμε την περιουσία μας και να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση».