Κρήτη: Απόφαση – ανάσα για δανειολήπτη με πέντε δάνεια

Στο Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, απευθύνθηκε οφειλέτης, με 5 δάνεια σε 3 τράπεζες και συνολική οφειλή ύψους 70.768,58 ευρώ.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο εν λόγω δανειολήπτης με τη συνδρομή των Νομικών Συμβούλων του Παραρτήματος πέτυχε την προσωρινή υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε ακόμη την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος του από τις πιστώτριες τράπεζες και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του.

Ως προς το ύψος της δόσης που θα πρέπει να καταβάλει, αυτή ορίστηκε στα 220 ευρώ το μήνα μοιρασμένη και στις 3 τράπεζες με τις οποίες είχαν συναφθεί οι δανειακές συμβάσεις.

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο δικαιωμένος δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα να μην καταβάλλει τρεις δόσεις που αντιστοιχούν στις περιόδους εορτασμού του Πάσχα, των Χριστουγέννων καθώς και τον μήνα Αύγουστο, που αποτελεί κατά παράδοση τον μήνα των διακοπών.

Οι αποφάσεις αυτές του Ειρηνοδικείου Χανίων ισχύουν μέχρι την επανασυζήτηση της υπόθεσης του δανειολήπτη.