Κοινωνικά Φροντιστήρια

Η δράση αυτή αφορά την εξεύρεση και τον συντονισμό δασκάλων και καθηγητών-Εθελοντών, συνταξιούχων, άνεργων και εργαζόμενων οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν μαθήματα (Φιλολογικών, Φυσικής, Μαθηματικών, Αγγλικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων κ.α.) σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που το εισόδημα της οικογένειάς τους είναι χαμηλό και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά βάρη της ενισχυτικής διδασκαλίας (φροντιστήρια).

Το Τοπικό Παράρτημα Ναυπακτίας & Δωρίδας ως πρωτοπόρο,  ξεκίνησε κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και υλοποιεί κάθε σχολικό έτος Κοινωνικό Φροντιστήριο, σε συνεργασία με την Α΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας.

Η δράση αυτή στέφεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία καθώς οι μαθητές προάγονται με επιτυχία στις επόμενες τάξεις ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, εισάγονται σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ( ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και βεβαίως στα ίδια τα παιδιά, τα οποία αξιοποίησαν την υποστήριξη των καθηγητών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Δ/νση: Ιουλιανού 28, 10433 Αθήνα, Τηλ.: 210 8817730, Φαξ: 210 8817784, email: info@eeke.gr , www.eeke.gr.