Κινήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Τα «καλά» της Κρίσης

008

Μπορεί η οικονομική κρίση να παίρνει όλο και πιο συγκεκριμένη μορφή, μπορεί στα γνωστά «πηγαδάκια», οι συζητήσεις -συνήθως απαισιόδοξες- να παίρνουν και να δίνουν, αλλά το θέμα είναι η σκληρή πραγματικότητα να μη μας πάρει από κάτω. Με ποιο τρόπο, θα πείτε. Προτάσσοντας αφενός την ελπίδα, την αισιοδοξία και κυρίως την αλληλεγγύη μας. Και μαθαίνοντας εκ νέου να δείχνουμε το «καλό» μας πρόσωπο, την αγάπη μας και τη στήριξή μας στο διπλανό μας – μην ξεχνώντας ότι το πλεονέκτημα κάθε κρίσης είναι ότι στο τέλος μάς αφήνει, αφού μας έχει μάθει πολλά καλά και χρήσιμα, μας έχει προικίσει με αξίες ξεχασμένες για τη ζωή – τη δική μας και των παιδιών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που αποφασίζουν να αναλάβουν ένα ρόλο διαφορετικό, τον οποίο στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια σπάνια συναντούσαμε. Κατεβαίνουν λοιπόν σε συμμαχίες με σκοπό τη συμπαράσταση σε πιο αδύναμες ομάδες ανθρώπων του κοινωνικού μας ιστού. Τις επόμενες μέρες σίγουρα θα πληθύνουν αυτές οι συμμαχίες, οπότε καλό είναι όλοι να έχουμε «αφτιά ανοιχτά» και όπου μπορούμε να συμμετέχουμε πιο ενεργά.
Μαθαίνουμε ότι το καλό παράδειγμα έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιοι δήμοι (για παράδειγμα ο δήμος Βέροιας με ένα πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει), αλλά μόλις ξεκίνησε και μια άλλη συμμαχία υπό την αιγίδα του ΒΗΜΑ FM 99,5 και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος της ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρήσεις, έμποροι και καταστηματάρχες, καλούνται να γίνουν μέλη αυτής της Συμμαχίας, με μία και μοναδική υποχρέωση: να προχωρήσουν σε εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων τους, σε όσους πελάτες διαθέτουν κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνων, είναι φοιτητές ή πάσχουν από αναπηρία.

Ο ΒΗΜΑ FM 99,5 δεσμεύεται για την προβολή των επιχειρήσεων ως μέλη της συμμαχίας κατά της ακρίβειας, για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η ενέργεια.
Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των επιχειρήσεων, αφού τη δεύτερη μόλις μέρα μετρά πάνω από 150 επιχειρήσεις. Ο στόχος οι 1.000.
Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Συμμαχίας κατά της Ακρίβειας μπορούν να στέλνουν τα στοιχεία τους στο symmaxia@vimafm995.gr ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 211 365 7905.