Καταναλωτές για Μαρινόπουλο: «Οι μόνοι που πτωχεύουν είναι οι εργαζόμενοι»

Στις εξελίξεις που δημιουργούν αναταραχή στους πάνω από 12.000 εργαζόμενους στην εταιρία, αναφέρεται η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νέο σοκ στην αγορά – για όσους δεν γνώριζαν – είναι η εξέλιξη στη λειτουργία των super market «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ».

Την Παρασκευή 1 Ιούλη θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, της επιχείρησης.

Οι 12.500 εργαζόμενοι στην εταιρεία αγωνιούν, αφού δεν είναι βέβαιο αν η εταιρία καταφέρει να γλυτώσει το λουκέτο, αφού τα χρέη της ξεπερνούν το 1,3 δις €!

Οι εργαζόμενοι είναι πολύ πιθανό να πτωχεύσουν και να βρεθούν στην ανεργία. Σίγουρα δεν θα συμβεί το ίδιο και για τον επιχειρηματία, οποίος θα συνεχίσει να ευημερεί σε βάρος των κορόιδων!».

Συνεχίζοντας η οργάνωση των καταναλωτών, σχολιάζει: «Το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση συνολικά, δεν αρκεί να παρακολουθεί απλά το ζήτημα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας. Πρέπει να παρέμβει, τόσο σε επίπεδο ελέγχου των πεπραγμένων στην αλυσίδα super market (δάνεια κλπ), όσο και στο επίπεδο κατάρτισης ενός σχεδίου για τη συνέχιση της λειτουργίας, της κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας και της συμμετοχής των εργαζόμενων στην ιδιοκτησία και τη διοίκηση της εταιρείας.

Οι καταναλωτές, στην περίπτωση του απευκταίου ενδεχόμενου του λουκέτου, θα δουν την αγορά των super market να οδηγείται σε συρρίκνωση και ολιγοπωλιακή κατάσταση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ανταγωνισμό και την ακρίβεια, η οποία έτσι κι αλλιώς καλά κρατεί!».