Κάλεσμα για εκπτώσεις καταστημάτων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών

016

Κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις, τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της Βέροιας να γίνουν μέλη της «Συμμαχίας κατά της ακρίβειας», με την προϋπόθεση να προχωρούν σε εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων τους, σε όσους πελάτες διαθέτουν κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνων, φοιτητικό πάσο και κάρτα ΑΜΕΑ, απηύθυνε η Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος Ιωάννα Καρανδινάκη, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ΕΕΚΕ με το Εργατικό Κέντρο Βέροιας.

Η εκδήλωση που είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση του εμπορικού κόσμου και των καταναλωτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Επιμελητήριο Ημαθίας, παρουσία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρη Ταχματζίδη, του Προέδρου της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας, του κ.Τρανίδη, εκπροσώπου  του Επιμελητηρίου Ημαθίας και πολιτών που έσπευσαν να την παρακολουθήσουν.

 «ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ»

Στην αρχή της ομιλίας της η κ.Καρανδινάκη, σημείωσε πως η Ελλάδα διανύει μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους και πως οι πολίτες μέσα από τη μείωση του εισοδήματος έρχονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση στην οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. «Είναι επιτακτική η ανάγκη να λάβουμε δράσεις για τη στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος. Μέσα από τη «συμμαχία κατά της ακρίβειας μπορούμε να βοηθήσουμε ορισμένες ομάδες συμπολιτών μας και να στηρίξουμε την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα», τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος.

 1.700 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ»

Στη συνέχεια η κ. Καρανδινάκη, εξήγησε στους παραβρισκόμενους πως η ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και πως έχει ήδη καλέσει τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στη «Συμμαχία κατά της ακρίβειας», προσφέροντας εκπτώσεις στις τιμές των προϊόντων τους σε όσους καταναλωτές διαθέτουν κάρτα ανεργίας, φοιτητική κάρτα, κάρτα πολυτέκνων και κάρτα ΑΜΕΑ.

Επίσης, πρότεινε στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας να ανοίξει ένα κύκλο επαφών με φορείς και επιχειρήσεις της πόλης, προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστή η πρωτοβουλία της «Συμμαχίας κατά της ακρίβειας».

Η ανταπόκριση των καταστηματαρχών και των εμπόρων στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πρωτοφανής σύμφωνα με την κ. Καρανδινάκη καθώς μέχρι στιγμής 1700 περίπου επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις, συμβάλλοντας στην στήριξη των παραπάνω κοινωνικών ομάδων.

«Πρέπει να δράσουμε και να αντιδράσουμε συλλογικά στις πιέσεις που δεχόμαστε. Για την καταπολέμηση της ακρίβειας, των καταχρηστικών πρακτικών, της ανεργίας, της υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων», σημείωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, κλείνοντας την ομιλία της.

 Κωνσταντίνα Καραγιάννη