Ημερίδα για πλειστηριασμούς, κατασχέσεις καταθέσεων, ρύθμιση χρεών

0108

“Η άμυνα του δανειολήπτη απέναντι στους πλειστηριασμούς ακινήτων, τις κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και η γενικότερη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών τους” ήταν το θέμα της ημερίδας, που διοργάνωσε το εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας μαζί με το τοπικό παράρτημα Βέροιας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας χθες στον πολυχώρο της “ΕΛΙΑΣ”.

 Ο κ. Παναγιώτης Καλόφωνος, οικονομολόγος, ήταν αυτός που αναφέρθηκε στις δυνατότητες, που δίνει στους οφειλέτες, ο νόμος 3869/10 “ρύθμιση οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις”.

Παράλληλα παρουσίασε στατιστικά στοιχεία από την ΕΕΚΕ από τη διαχείριση σχετικών υποθέσεων.

Αναφέρθηκε ακόμα πώς και σε ποιές περιπτώσεις προστατεύονται οι τραπεζικές καταθέσεις, ενώ τέλος υπήρξε από πλευράς του εκτενής αναφορά στην αντιμετώπιση των πλειστηριασμών, για να τεθεί στη συνέχεια στη διάθεση του κοινού, απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν.

Παρέμβαση εκπροσώπου των απολυμένων εργαζομένων της coca cola

Λίγο νωρίτερα υπήρξε παρέμβαση του εκπροσώπου των απολυμένων εργαζομένων της εταιρείας 3Ε της coca cola στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση της εν λόγω εταιρείας να μεταφέρει την επιχείρησή της στη γειτονική Βουλγαρία και την κίνησή της συνάμα να προλάβει – όπως είπε – να φιμώσει τα ΜΜΕ, αποτρέποντας έτσι τους πρώην εργαζόμενούς της να προβάλλουν το πρόβλημά τους. Ο ίδιος συγχρόνως έκανε λόγο για “θετικά μηνύματα, που έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα”, αναφορικά με το μποϋκοτάζ, που υφίσταται η εταιρεία 3Ε από τη μείωση της κατανάλωσης του προϊόντος της coca cola.

“Η εταιρία 3Ε από τις πωλήσεις της coca cola είχε ένα 1 εκ. ευρώ κέρδος την ημέρα και 259 εκ. ευρώ καθαρά το 9μηνο. Παρ’ όλα αυτά πήγε την επιχείρηση στη Βουλγαρία” ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του αγώνα τους, άκοπα και ανέξοδα, κάνοντας μποϋκοτάζ των πωλήσεων της coca cola, τη στιγμή μάλιστα που – όπως είπε – έχει υποστεί μείωση των πωλήσεών της σε ποσοστό 40%.

Ο ίδιος επίσης ευχαρίστησε τους διοργανωτές της ημερίδας, για το ότι τους δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουν το πρόβλημά τους, ενώ τέλος έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή πρόκειται να γίνει αφισοκόλληση στη Βέροια από πλευράς τους, σε μια προσπάθεια οι Δημότες της πόλης να γίνουν κοινωνοί του προβλήματός τους.

Ψήφισμα συμπαράστασης από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της coca cola εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας κ. Τάκης Ταχματζίδης, μάλιστα σήμερα πρόκειται να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα, ενώ η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος κ. Έλενα Ατσάλου ενημέρωσε πως ο καταναλωτής μπορεί να παίρνει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές από το site που υπάρχει.

Μιας και – όπως τόνισε – η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση θα μας οδηγήσει σε μια ορθολογική καταναλωτική συμπεριφορά, με συγκέντρωση, επεξεργασία αξιολόγηση και διάχυση πληροφοριών, απέναντι στις καταχρηστικές πρακτικές, που βιώνουν συμπολίτες και συνάνθρωποί μας και δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους. “Συμμετέχω, ενημερώνομαι, επιλέγω, παρεμβαίνω λοιπόν” είπε η κ. Ατσάλου.

Το “παρόν” στην ημερίδα έδωσαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας κ. Γιάννης Παπαγιάννης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Νίκος Πατσιαβούρας, ο πρόεδρος του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας κ. Λάζαρος Κουμπουλίδης και (ένας αναλογικά της σημασίας του θέματος όχι μεγάλος) αριθμός δημοτών της Βέροιας.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης