Οι τιμές στο φρέσκο γάλα όμως δεν έπεσαν!

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, επικροτεί τις εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες κατά τα δημοσιεύματα, επιστρέφει το γάλα 5 ημερών στα σούπερ μάρκετ.

Η Ένωσή μας, έχει πολλές φορές επισημάνει ότι η άρση των περιορισμών στο φρέσκο γάλα και ιδίως, η επέκταση ζωής του φρέσκου γάλακτος από 5 σε 7 ημέρες, δεν επρόκειτο να μειώσει την τιμή του φρέσκου γάλακτος ούτε ένα λεπτό του ευρώ, ενώ πολύ πιθανό ήταν να επιφέρει έκπτωση της ποιότητας και της διατροφικής του αξίας.

Παράλληλα, η επέκταση αυτή επέφερε αύξηση στην εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό σε βάρος των εγχώριων γαλακτοπαραγωγών, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με νέες μειώσεις στην τιμή πώλησης του γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση του κλάδου των κτηνοτρόφων. Και οφείλουμε πάντοτε να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η εξαθλίωση κλάδου πρωτογενούς παραγωγής είναι συνδεδεμένη με έκπτωση της ποιότητας της παραγωγής, γεγονός καταστροφικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι εν προκειμένω πρόκειται για το γάλα.

Οι καταναλωτές απαιτούμε ποιότητα στο γάλα, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των τιμών και το πώς αυτές διαμορφώνονται. Απαίτηση μας είναι το κτύπημα των καρτέλ και όχι η υποβάθμιση της ποιότητας στα τρόφιμα.

Μένει, να θεσμοθετηθεί η απόφαση..