Η ΕΥΔΑΠ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΕΚΕ και της ΠΟΕΕΤ για έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο Επισιτισμού και Τουρισμού

Η χώρα μας αντιμετωπίζει, τους τελευταίους μήνες, μια βαθιά και πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας. Οι επιπτώσεις του Covid 19 έχουν πλήξει βαρύτατα τους εργαζόμενους και ειδικά αυτούς του κλάδου Επισιτισμού και Τουρισμού.

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) και η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και  Τουρισμό) δέχονται εκατοντάδες τηλεφωνήματα από εργαζόμενους-καταναλωτές, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, αλλά και τις οφειλές τους προς τις ΔΕΚΟ.

Για τον λόγο αυτό η ΕΕΚΕ και η ΠΟΕΕΤ πραγματοποιούν από κοινού δράση με τίτλο: “Covid 19: Μένουμε ασφαλείς, μένουμε αλληλέγγυοι”με στόχο την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού και Τουρισμού, που για ακόμα μια φορά πλήττονται καίρια.

Ήδη την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας κου Απόστολου Ραυτόπουλου με τη Γενική Διευθύντρια Πελατών της ΕΥΔΑΠ, κα Στέλλα Πολιτάκη, κατά την οποία επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου λόγω των αναστολών εργασίας, της μη λήψης των επιδομάτων, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας κ.λ.π. και εξετάσθηκαν οι πιθανές δράσεις στήριξής τους.

Η ανταπόκριση της ΕΥΔΑΠ ήταν άμεση και από την πλευρά της δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού και τις οικογένειές τους, όπως, ευνοϊκοί διακανονισμοί, χρονική παράταση αποπληρωμής λογαριασμών και άλλα μέτρα ευνοϊκών ρυθμίσεων που θα εξετάζονται κατά περίπτωση.

Η ένταξη σε οποιαδήποτε ρύθμιση με την ΕΥΔΑΠ από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό απαιτεί έκδοση σχετικής βεβαίωσης από την ΠΟΕΕΤ προκειμένου για την ταυτοποίησή τους σε σχέση με την παροχή και το υδροδοτούμενο ακίνητο (ιδιοκτήτης ή/και ένοικος).

Καλούμε τους εργαζόμενους του Επισιτισμού και Τουρισμού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξόφληση των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ και προκειμένου να λάβουν τη σχετική βεβαίωση να προσκομίσουν:

  1. Έντυπο αναστολής σύμβασης εργασίας
  2. Ανεξόφλητους Λογαριασμούς ή ρυθμίσεις
  3. Κωδικό παροχής και ονοματεπώνυμο

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με την ΠΟΕΕΤ: 210 3637767