Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 10 και 11 Απριλίου 2025, κατά την οποία δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της ECU να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον του Οργανισμού καθώς και για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), έλαβε τη μία από τις δύο Αντιπροεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καταναλωτών (ECU).
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών (ECU) ιδρύθηκε το 2009 με πρωταρχικό στόχο να ενώσει τις ευρωπαϊκές ενώσεις καταναλωτών για να συνεργαστούν σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία των ευρωπαίων καταναλωτών. Σήμερα αποτελείται από 23 ενώσεις καταναλωτών από 16 κράτη μέλη της ΕΕ, συν ένα επιπλέον μέλος.
Η ECU υπερασπίζεται την αγοραστική δύναμη των πολιτών και παρακολουθεί την αγορά προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η δικαιοσύνη των υπηρεσιών και, μαζί με αυτές, η υγεία και τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Τρόφιμα, υγεία, περιβάλλον, εμπόριο, παραγωγή, αποταμίευση, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας είναι μερικά από τα πεδία που απασχολούν την ECU, καθώς και, ο επιμελής έλεγχος της αποτελεσματικότητας και της αμεροληψίας της Δημόσιας Διοίκησης.