ΓΣΕΕ: Δράσεις στήριξης των πλημμυροπαθών στη Δυτική Αττική

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις της με στόχο την ανακούφιση των πλημμυροπαθών στη Δυτική Αττική, με επίκεντρο τη Μάνδρα, η ΓΣΕΕ.

Έτσι η συνομοσπονδία κάνει γνωστό πως: «Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ανακοινώνουν την παροχή ενός πλέγματος στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι δράσεις που εξελίσσονται είναι οι ακόλουθες:
• Σύνταξη αιτημάτων για εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής δανείων των συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα, το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
• Διερεύνηση υπαγωγής των δανειοληπτών στις διατάξεις του Ν3869/10 (Ν. Κατσέλη), ως ισχύει.
• Διερεύνηση υπαγωγής των επιχειρήσεων στις διατάξεις του Ν. 4469/17, για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων (εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών.)
• Μελέτη ασφαλιστηρίων συμβολαίων πυρός και ασφαλιστήριων συμβολαίων αυτοκινήτων και λοιπών υλικών ζημιών και διεκπεραίωση αποζημιώσεων.
• Ενδυνάμωση των παρεμβάσεων και υπηρεσιών εξατομικευμένης ή/και ομαδικής ενημέρωσης, πληροφόρησης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για ζητήματα εργασιακών σχέσεων, κοινωνικής ασφάλισης και εύρεσης εργασίας (Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ)».

«Είναι αυτονόητο πως η υποστήριξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος δεν εξαντλείται στις ως άνω δράσεις άμεσου χαρακτήρα», επισημαίνει η ΓΣΕΕ και αναφέρει πως: «Ήδη έχουν ξεκινήσει ή προγραμματίζονται πρωτοβουλίες ενίσχυσης των πληγέντων από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, αλλά και ενέργειες επιστημονικής και ερευνητικής εστίασης στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο των υπηρεσιών παρέχονται στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας στο πλαίσιο συναντήσεων κατόπιν σχετικού τηλεφωνικού αιτήματος στο Εργατικό Κέντρο (2105546321 & 2105546237), και φυσικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τέλος, σε μια προσπάθεια για λίγες ώρες χαράς στους μικρούς μας φίλους και στο πνεύμα των ημερών, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:30 – 14:30 στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, Χαριλάου 28, Ελευσίνα, ΤΚ 19200.