Εργατικό Κέντρο: Κυριακή κλειστά, δεν ψωνίζω, δεν δουλεύω

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει για μία ακόμη φορά την πάγια αντίθεσή του στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και «στη μεθοδευμένη προώθηση αυτού του μέτρου από την Κυβέρνηση, η οποία πασχίζει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου: «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε τη δράση “Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – Δε δουλεύω” που οργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους μικροεπιχειρηματίες αλλά και τους πολίτες να αποτρέψουν στην πράξη την εφαρμογή αυτού του μέτρου που εμφανώς πλήττει εργατικά δικαιώματα υπέρ της μεγέθυνσης του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα εντείνει τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις που έχουν αρχίσει ήδη και διαμορφώνονται στο χώρο των εμπορικών καταστημάτων, γεγονός που θα εξαφανίσει τον υγιή ανταγωνισμό και θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, παραβιάζονται θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων (τις οποίες η Κυβέρνηση επιλεκτικά εφαρμόζει, π.χ. περικοπές συντάξεων, απολύσεις συμβασιούχων κ.α.) αναστατώνοντας την προσωπική ζωή και τη γαλήνη χιλιάδων οικογενειών.

Και σε αυτήν την περίπτωση το μόνο αλλά και σημαντικότερο όπλο βρίσκεται στα χέρια των καταναλωτών και των εργαζομένων: Η δύναμη της επιλογής. Όλοι εμείς μπορούμε να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και να το μετουσιώσουμε σε πράξη επιλέγοντας επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία.

Η Δράση των ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ “Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – Δε δουλεύω”συμπεριλαμβάνει την ανάρτηση διαφόρων τύπων ενημερωτικού υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες των φορέων, τη διενέργεια ηλεκτρονικού ψηφίσματος μέσω της πλατφόρμας avaaz, την ανάρτηση αφισών στις πόρτες των καταστημάτων που αποφασίζουν να μην ανοίξουν την Κυριακή, 16/07/2017, ανάρτηση φωτογραφιών των ίδιων των καταναλωτών με τα καταστήματα που έχουν αναρτήσει την αφίσα της Δράσης»