Επιτυχία σημείωσε το 7ο Κοινωνικό Παζάρι στη Ναύπακτο

0135a

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 7ο Κοινωνικό Παζάρι που διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Ν.Δ. και το Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας και το Δήμο Δωρίδας την Πέμπτη 16/10 και την Παρασκευή 17/10/2014.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών τονίζεται πως: “Οι συμπολίτες μας, προτίμησαν για τις αγορές τους όχι μόνο ελληνικά όσπρια, αλλά και τοπικά προϊόντα ενισχύοντας έμπρακτα την τοπική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραγωγοί δώρισαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Εργατικού Κέντρου για τη στήριξη των άνεργων οικογενειών.

Κατά τη διάρκεια του 7ου Κοινωνικού Παζαριού διατέθηκαν τα εξής τοπικά προϊόντα: τυριά, ρύζι, κρασί, μέλι, ζυμαρικά, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, χαρτικά, απορρυπαντικά, σαπούνια, καθώς επίσης και ελληνικά όσπρια.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου συγκεντρώθηκαν μεταχειρισμένα μαγειρικά έλαια (τηγανέλαια), με στόχο την ενίσχυση των σχολείων μέσω της ανακύκλωσης, φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου και πλαστικά καπάκια για την υποστήριξη δράσεων αλληλεγγύης.

Επίσης τη Δευτέρα 20/10 επισκέφθηκε το Ε.Κ.Ν.Δ. αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις αλληλεγγύης του Ε.Κ.Ν.Δ. και της Ε.Ε.Κ.Ε. και στη συνέχεια παρέλαβαν τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώθηκαν ενισχύοντας την προσπάθεια συλλογής των μαθητών για ανακύκλωση σε ανταλλαγή αναπηρικού αμαξιδίου.

Διαρκής στόχος μας είναι η οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Γιατί όλοι μας θέλουμε να ψωνίζουμε φθηνά ελληνικά προϊόντα και ταυτόχρονα να στηρίζουμε τον τόπο μας προς όφελος όλων”.

Εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας