Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών στο Κιλκίς

006

Στα πλαίσια της συγκρότησης από την ΓΣΕΕ ενός μαζικού κοινωνικού καταναλωτικού κινήματος, συστάθηκε από την αντίστοιχη Γραμματεία της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Ως παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος στο Κιλκίς, θα λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. Εκεί λοιπόν, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνονται μέλη, αλλά και να κάνουν τις καταγγελίες-αναφορές τους ως καταναλωτές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς πριν από 10 χρόνια πρωτοστάτησε ιδρύοντας την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κιλκίς με την οποία και θα συνεργάζεται.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στόχο μεταξύ άλλων έχει: Την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού (όχι μόνο των εργαζομένων) έναντι των προμηθευτών, αγαθών και υπηρεσιών ασχέτως του Ιδιωτικού, Δημόσιου ή κοινωνικού χαρακτήρα αυτών. Την ανάπτυξη της καταναλωτικής συνείδησης και συμπεριφοράς και η βελτίωση της στάσης των καταναλωτών έναντι των προμηθευτών.

Την προστασία της αγοραστικής αξίας τους εισοδήματος και τον μη σεβασμό των δικαιωμάτων των καταναλωτών με τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών, παραπλανητικές τιμές, αλλαγή επιτοκίων στις πιστωτικές κάρτες, δάνεια κτλ.