Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: Ποτέ την Κυριακή

Τη θέση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Χανίων για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές – ειδικά κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων – καθώς θεωρούμε ότι οι ρυθμίσεις αυτές ενισχύουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των μικρότερων, οι οποίες πλήττονται ανεπανόρθωτα.

Την ίδια στιγμή καταπατώνται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η προστασία της υγείας και της οικογενειακής ζωής.

Η μεθόδευση της σταδιακής κατάργησης της Κυριακής ως αργίας καταστημάτων αποτελεί ευθεία παραβίαση πληθώρας δικαιωμάτων με αντίκτυπο στο σύνολο της κοινωνίας.

Σε σύμπνοια με τις θέσεις μας, βρίσκεται και η σχετική απόφαση του ΣτΕ (100/2017) η οποία έκρινε ως αντισυνταγματική την από 7.7.2014 υπουργική απόφαση, που επέτρεπε δοκιμαστικά τη λειτουργία των εμπορικών  καταστημάτων σε κάποιες περιοχές της χώρα.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους καταναλωτές να μην προβαίνουν σε αγορές τις Κυριακές και τους Αντιπεριφερειάρχες να μην επικυρώσουν τις μνημονιακές πολιτικές.

Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί:

Χρόνο οι καταναλωτές έχουν, χρήματα δεν έχουν!!!».