Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών: Ανάσα ελάφρυνσης για τα στεγαστικά δάνεια

Θετικά υποδέχτηκε τις ρυθμίσεις για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η Ένωσή μας έχει διατυπώσει σε όλους τους τόνους και σε όλους τους φορείς, ανάμεσά τους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (στις 18/4/2016), ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών δεν είναι μπαταχτσήδες.

Είναι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις μειώσεις των μισθών ή των συντάξεων, την εξάλειψη των δώρων, την ανεργία των παιδιών τους και αδυνατούν μετά από επτά σχεδόν χρόνια σκληρής λιτότητας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και τις δόσεις του στεγαστικού δανείου τους.

Ακολούθως η ΕΕΚΕ σχολιάζει: «Με αφορμή τα μέτρα που αποφάσισε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καλούμε για μια ακόμα φορά ξεκινώντας από την Κυβέρνηση και φτάνοντας στις τράπεζες, να πάρουν άμεσα μέτρα προστασίας της Πρώτης Κατοικίας από τα κοράκια και τους πλειστηριασμούς.

Τους καλούμε με ρεαλισμό να απλώσουν ένα Δίχτυ Προστασίας πάνω από τους Συνεπείς δανειολήπτες προκειμένου να προστατέψουν το μοναδικό ίσως περιουσιακό στοιχείο που τους έχει απομείνει και το οποίο δεν αποδίδει εισόδημα αλλά καλύπτει τη βασική ανάγκη στέγασης της οικογένειας τους!

Κανένας Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας. Tώρα Μέτρα Ελάφρυνσης των όρων των Δανείων».