Έκδοση κάρτας για φθηνές αγορές σε καταστήματα του Αιγίου!

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Μία σειρά από πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζομένων της περιοχής αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας έχει λάβει το Παράρτημα Αιγίου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, το οποίο λειτουργεί υπό το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, άμεσα πρόκειται να προχωρήσει, σε συνεργασία με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας, στην έκδοση καρτών για τα μέλη της, μέσω των οποίων θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους σε καταστήματα του Αιγίου, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές!

Η δράση της Ε.Ε.Κ.Ε.- 2.500 περίπου μέλη στην Αιγιάλεια

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας λειτουργεί και δραστηριοποιείται από το 2009, με τη σύσταση 59 Τοπικών Παραρτημάτων σε αντίστοιχες πόλεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το Παράρτημα του Αιγίου.

Όπως εξηγεί στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών και γεν. γραμματέας του Ε.Κ.Α., Παναγιώτης Καυκάς, ΄΄η δημιουργία της Ένωσης προέκυψε από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα, τις μειώσεις κοινωνικών παροχών, την ανασφάλεια στην εργασία και το δραματικά αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας, που δυστυχώς χαρακτηρίζουν το παρόν της χώρας μας, στοιχεία που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα ελληνικά νοικοκυριά, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες. Στα παραπάνω προστίθεται και το δυσβάσταχτο βάρος των οφειλών προς τις τράπεζες, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μηνιαίες δόσεις των δανείων τους, είτε αυτά είναι στεγαστικά, είτε καταναλωτικά, είτε πιστωτικές κάρτες΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τοπικό Παράρτημα της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών, που απαριθμεί περίπου 2.500 μέλη (εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και συνταξιούχοι), έχει προχωρήσει ήδη σε διάφορες δράσεις, όπως είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την «Προστασία Καταναλωτή» που υλοποιήθηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο και το Φεβρουάριο στο Αίγιο με μεγάλη επιτυχία, ενώ το τελευταίο διάστημα συμμετέχει σε έρευνα για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών. Μάλιστα, διατίθεται και η σχετική φόρμα σε όποιον καταναλωτή – μέλος της Ένωσης, επιθυμεί να τη συμπληρώσει για να συμμετάσχει στην έρευνα.

Στήριξη των εργαζομένων αλλά και της τοπικής αγοράς

Πριν από λίγες ημέρες, το Δ.Σ. του Παραρτήματος Αιγίου της Ε.Ε.Κ.Ε. πραγματοποίησε συνάντηση με το προεδρείο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, καταθέτοντας πρόταση για την έκδοση καρτών αγορών για τα μέλη του. ΄΄Με αυτή την κίνηση αποσκοπούμε, αφενός στο να παρέχουμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της Αιγιάλειας να κάνουν φθηνότερες αγορές και αφετέρου στο να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα, δίνοντας κίνητρο στους καταναλωτές για περισσότερες αγορές΄΄, επισήμανε ο κ. Καυκάς, τονίζοντας ακόμη πως η Ένωση αποσκοπεί και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις εμπορικές επιχειρήσεις του Αιγίου. Όπως ανέφερε, ΄΄δεν απευθυνθήκαμε σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα πολυεθνικών, αλλά στο Σύλλογο που εκπροσωπεί τη μικρομεσαία αιγιώτικη επιχείρηση, διότι πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι μαζί να είμαστε μία «αλυσίδα δεμένη» και να συνεργαστούμε για το καλό της περιοχής και των ανθρώπων της. Εκτιμούμε δε ότι έτσι θα δώσουμε ένα κίνητρο στους καταναλωτές της περιοχής να προτιμούν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους και να μην έχουμε διαρροές σε αγορές άλλων πόλεων΄΄.

«Βλέπουν» τόνωση της τοπικής αγοράς

Η πρόταση του Παραρτήματος της Ε.Ε.Κ.Ε. βρήκε σύμφωνο το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκπτώσεις για τους κατόχους των καρτών θα είναι υψηλές (μπορεί να ξεπερνούν και το 20%), προβλέποντας πως έτσι θα γίνουν και πιο δελεαστικά τα καταστήματα της περιοχής και η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής αγοράς. ΄΄Είναι σαφές ότι αν δεν προτιμήσουμε τα τοπικά καταστήματα, θα δούμε την ανεργία να εκτινάσσεται σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα΄΄, σχολίασε ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών.
Εκείνο που αναμένεται τώρα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος να απευθυνθεί στα μέλη του, καταγράφοντας τα καταστήματα που θα συμμετάσχουν και τις εκπτώσεις που θα παρέχουν, ενώ στη συνέχεια η Ένωση θα προχωρήσει στην έκδοση των καρτών, οι οποίες θα αναφέρουν τα πλήρη στοιχεία του κατόχου, ίσως και φωτογραφία του. Σημειωτέον ότι θα εκδοθεί μία κάρτα για κάθε οικογένεια, ενώ αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο αλλά όχι σε περιόδους εκπτώσεων.

Σκέψεις για «κοινωνικό παζάρι»

Παράλληλα, το Παράρτημα Αιγίου της Ε.Ε.Κ.Ε. πρόκειται να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις προς όφελος των καταναλωτών, εξετάζοντας το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ενός είδους «κοινωνικού παζαριού» μέσω του οποίου μπορεί να γίνεται ανταλλαγή προϊόντων που παράγονται στις κατά τόπους περιοχές, στοχεύοντας: Στην ενημέρωση των καταναλωτών για το πώς μπορούν να διενεργήσουν απευθείας αγορές από τους παραγωγούς προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα συντήρησης και υγιεινής τροφίμων, στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών παραγωγών άρα και στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας και στην οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών, αφού μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ειδικά, σε αυτή την περίοδο που η κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και την φτώχεια.
Σημειώνεται ότι για οποιαδήποτε συμβουλή σε σχέση με τραπεζικά θέματα ή επίλυση διαφοράς για οποιοδήποτε καταναλωτικό θέμα, κάθε καταναλωτής μπορεί να απευθυνθεί στο Τοπικό Παράρτημα της Ε.Ε.Κ., στο Αίγιο, που βρίσκεται στην οδό Αριστείδου 4 και στα τηλέφωνα 2691025100-2691022519, ή απευθείας στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα τηλέφωνα: 2108817730, στην οδό Ιουλιανού 28 στην Αθήνα και να ενημερωθεί για τις δράσεις της στο www.eeke.gr.