ΕΕΚΕ: Μονόδρομος οι «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» για τον Δήμαρχο Κατερίνης Κ. Κουκοδήμο

Στην αναγκαιότητα υλοποίησης δράσεων όπως η κατάρτιση των ηλικιωμένων στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης κος Κώστας Κουκοδήμος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης κα Δέσποινα Κωνσταντίνου και τη Γενική Γραμματέα του Τοπικού Παραρτήματος ΕΕΚΕ Κατερίνης κα Δέσποινα Αλτιπαρμάκη την Τετάρτη 20/05/2020.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης δήλωσε:

«Συγχαίρω και χαιρετίζω την πρωτοβουλία του  Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του Παραρτήματος  της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών για την υλοποίηση του έργου “Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας” στην πόλη μας.

Για το Δήμο Κατερίνης, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες συνιστούν απαραίτητο εργαλείο, προκειμένου να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις, να σχεδιάσουμε πολιτικές και να δημιουργήσουμε μια “έξυπνη πόλη”. Προς την κατεύθυνση αυτή,  η εξοικείωση των ηλικιωμένων συμπολιτών μας με διαδικτυακά εργαλεία, νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες στην καθημερινότητα είναι μονόδρομος, καθώς ο ψηφιακός κόσμος μας αφορά όλους, τόσο ως μέσο επικοινωνίας, όσο και ως ένας τρόπος για να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή μας.

Άλλωστε, ειδικά στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης αποδείχτηκε στην πράξη ότι η ηλικία δεν είναι εμπόδιο στη μάθηση και ότι όλοι μπορούν να εντάξουν στις καθημερινές τους συναλλαγές, τις νέες τεχνολογίες».

Η συνάντηση υλοποιήθηκε για τις ανάγκες του έργου «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» που υλοποιείται  στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Το έργο στοχεύει στην κατάρτιση 200 ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε 10 πόλεις της Ελλάδας βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Με το πέρας της κατάρτισης, θα δημιουργηθεί ένα εθελοντικό δίκτυο στελεχωμένο από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους που θα συνεχίσουν να παρέχουν με την υποστήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματα του μπορείτε να βρείτε στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα:https://eeke-seniors.gr/

Το έργο “Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.