Από την Παραγωγή στην Κατανάλωση

061

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που η ακρίβεια γονατίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, το Τοπικό παράρτημα Δράμας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας και τους τοπικούς παραγωγούς, θα πραγματοποιήσει παζάρι αγροτικών προϊόντων την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012,  τις ώρες από 5.00 μ.μ. έως και τις 9.30 μ.μ. στο Διοικητήριο Δράμας.

Σκοπός της δράσης μας είναι:

  1. η προμήθεια εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τους καταναλωτές με άμεσες και αδιαμεσολάβητες πωλήσεις/αγορές, με στόχο την ελαχιστοποίηση της απόστασης που χωρίζει την παραγωγή από την κατανάλωση και τον περιορισμό των ενδιάμεσων προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.
  2. η ενδυνάμωση της καταναλωτικής συνείδησης. Ένα ισχυρό καταναλωτικό κίνημα έχει τη δυνατότητα να ορίζει τις αγορές και να οδηγήσει τις τιμές προς τα κάτω.
  3. η προβολή και προώθηση των εγχώριων προϊόντων. Η στήριξη της ίδιας της κοινωνίας μας, της δικής μας εργασίας που σηκώνει τα μεγαλύτερα βάρη.

Τα αγροτικά προϊόντα που θα διατεθούν είναι  πατάτες και κρεμμύδια τα οποία παράγονται στην περιοχή Δράμας και θα πωλούνται οι πατάτες τα10 κιλά προς 3,5 € και τα κρεμμύδια τα 5 κιλά προς 2 €

Προκειμένου να ορίσουμε τις ποσότητες στους παραγωγούς και να διοργανώσουμε το παζάρι καλούμε τους ενδιαφερόμενους καταναλωτές να δηλώσουν τις ποσότητες που επιθυμούν στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, Διεύθυνση Ηπείρου 2, τηλέφωνο  2521034529, e-mail eykdrama@otenet.gr, ώρες από τις 8.30 π.μ. έως και τις 14.00 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ

&

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ