Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας δικαιώνει οφειλέτρια της ΔΕΗ

Δίκαιη και θετική χαρακτηρίζουμε την απόφαση προσωρινής διαταγής που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών για καταναλώτρια – πελάτισσα της ΔΕΗ, στην οποία διεκόπη η παροχή ρεύματος λόγω οικονομικής αδυναμίας της ν’ ανταποκριθεί στις προτεινόμενες, πλην όμως δυσβάσταχτες, από τη ΔΕΗ ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, με πρωτοβουλία δικαστικών ενεργειών του Τοπικού Παραρτήματος της ΕΕΚΕ Πάτρας, αφού προηγουμένως η ΔΕΗ αρνήθηκε επανειλημμένως να προβεί σε ελαστικότερη ρύθμιση, προχωρώντας μάλιστα σε καταχρηστική διακοπή της ηλεκτροδότησης, εξέτασε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που κατατέθηκαν και διέταξε την προσωρινή επανασύνδεση της παροχής ρεύματος στο Μέλος μας. Μάλιστα διετάχθη η επανασύνδεση να γίνει με τους όρους που η ίδια η καταναλώτρια πρότεινε, δηλαδή με χαμηλότερες μηνιαίες και τμηματικές δόσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται στην ασθενή οικονομική της κατάσταση.

Σημαντική, για την έκβαση της υπόθεσης, ήταν η προηγηθείσα σύσταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, που δικαίωνε το Μέλος μας, κατόπιν παρεμβάσεων και καταγγελίας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Η ΕΕΚΕ, προσηλωμένη σταθερά και αταλάντευτα στις διακηρυγμένες αρχές και αξίες της, συνεχίζει τον αγώνα για την προστασία των εργαζομένων – καταναλωτών, για παροχή υπηρεσιών μέσω διάφανων συναλλαγών και δίχως την ύπαρξη καταχρηστικών πρακτικών εκ μέρους των προμηθευτών.

Καλούμε όσους καταναλωτές/τριες, αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τη ΔΕΗ ή άλλους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας, να μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να τους συνδράμουμε υποστηρικτικά (Ιουλιανού 28, 10433 Αθήνα, 6ος όροφος, Τηλ.: 210 8817730, Φαξ: 210 8817784, www.eeke.gr, info@eeke.gr).