Στο Εκτελεστικό Απόσπασμα τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά!

Τα όσα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Κος Σκοδράς ανακοίνωσε για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μόνο «ανάσα» δεν αποτελούν για τους ανθρώπους εκείνους που λόγω της κρίσης, αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να γλυτώσουν την κατάσχεση και την περιουσία τους.

Η σχετική ρύθμιση του Υπ. Ανάπτυξης για τα υπερχρεωμένα αποτελεί απορρύθμιση του «νόμου Κατσέλη» (ν.3869) και υπακούει στις επιθυμίες των Τραπεζών και των δανειστών που εκπροσωπεί η Τρόϊκα.

Όλα όσα προβλέπει αποτελούν μεταβολή προς το δυσμενέστερο για τους δανειολήπτες σε σχέση με το «νόμο Κατσέλη», τη στιγμή που η απαίτηση από τους δανειολήπτες, της Ένωσής μας αλλά και των υπολοίπων  Ενώσεων Καταναλωτών είναι να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις ένταξης σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα ένταξης των αυτοαπασχολούμενων, τη στιγμή που η ύφεση βαθαίνει και από τον Μάρτιο και οι αυτοαπασχολούμενοι θα μπορούν να εντάσσονται και να τους χορηγείται επίδομα ανεργίας.

Καλούμε και απαιτούμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον αρμόδιο Υφυπουργό να προσαρμόσουν τη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα στις ανάγκες της κοινωνίας και των δανειοληπτών και όχι στις απαιτήσεις των Τραπεζιτών.