Πρωτοχρονιάτικος Μπουναμάς για τα Νοικοκυριά!

Οι τσουχτερές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, κατά 30% στα οικιακά τιμολόγια που επιβάλλει η τρόϊκα των δανειστών και υλοποιεί η διοίκηση της ΔΕΗ από την 1/1/2013, οδηγούν σε ακόμα βαθύτερη απόγνωση εκατομμύρια καταναλωτές.

Η πόρτα του φρενοκομείου έχει ανοίξει. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τέτοιες αποφάσεις όταν χιλιάδες καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και η ΔΕΗ με τη σειρά της διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε 30.000 νοικοκυριά τον μήνα κατά μέσο όρο;

Τί και ποιούς θα ωφελήσουν άραγε οι νέες αυξήσεις; Τα έσοδα της ΔΕΗ ή μήπως τους καταναλωτές; Ή απλά και μόνο επιταχύνεται η απαξίωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προκειμένου να περιέλθει εξ ολοκλήρου στα χέρια ιδιωτών;

Μεταφέροντας τη φωνή των καταναλωτών και επικαλούμενοι την κοινή λογική καλούμε την κυβέρνηση να μην εγκρίνει καμία επιπλέον αύξηση στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ. Θα εγκληματήσουν εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο τιμωρώντας ουσιαστικά τους καταναλωτές και στερώντας τους τον μοναδικό  φθηνό – ή καλύτερα – προσιτό τρόπο που διαθέτουν για να ζεσταθούν.

Πού πρέπει να οδηγηθούμε; Σε πρωτόγονους τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες γενιές λόγω τεχνολογικών ελλείψεων; Καθημερινές και αληθινές ιστορίες νοικοκυριών αποδεικνύουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, τη στιγμή που για χιλιάδες νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο είναι πλέον απαγορευτικά, ζητάμε την επέκταση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (οικιακό νυχτερινό ρεύμα), έτσι ώστε τα νοικοκυριά που το διαθέτουν να ανακουφιστούν και να μπορέσουν να ζεσταθούν με θερμαντικά μέσα που απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα.