Παρέμβαση ΕΕΚΕ στην πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σύριζα για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, την Τετάρτη 01 Αυγούστου 2012 κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ουσιαστικές προτάσεις για την ανακούφιση των Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών.

Το κείμενο που κατατέθηκε συνοψίζει τις θέσεις της Ένωσής μας, εκφράζει την έντονη ανησυχία μας για τις δυσκολίες που έχουμε μέχρι σήμερα συναντήσει στην εφαρμογή του ισχύοντος νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπογραμμίζει τις ασάφειες και αδυναμίες του Ν. 3869/2010 και τονίζει τα σημεία της πρότασης νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που μπορούν να δώσουν μία ανάσα στις κοινωνικές ομάδες εκείνες που αδυνατούν λόγω των συνθηκών να ικανοποιήσουν τα χρέη τους και βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Παράλληλα, το κείμενο προτάσεων και παρατηρήσεων που καταθέσαμε αναφέρει αναλυτικά και τα σημεία εκείνα της εν λόγω πρότασης νόμου που κρίναμε ασαφή αλλά και με δυσκολίες στην εφαρμογή τους, πιστεύοντας ότι έτσι θα συνεισφέρουμε στον κοινό προβληματισμό των εμπλεκομένων φορέων για τη βελτίωση του ισχύοντος καθεστώτος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.