Θα μας Αλλάξουν τα Φώτα….

…όχι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι συνδικαλιστές, όπως μας πιπιλάνε το μυαλό νυχθημερόν τα οικονομικά συμφέροντα και οι εκφραστές τους, τα ΜΜΕ. Θα μας αλλάξουν τα φώτα οι διοικούντες τη ΔΕΗ, με τις αυξήσεις κατά 30% (!!) που εισηγούνται και πάλι στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πόσο θα αντέξουν τα νοικοκυριά αυτή τη χιονοστιβάδα αυξήσεων; 

Παραθέτουμε μερικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές, δεν έχουμε άλλες αντοχές:

  • Το μήνα Μάιο, τα χρέη από τους καταναλωτές χαμηλής τάσης προς τη ΔΕΗ έφθασαν τα 668 εκατ. € παρουσιάζοντας μέσα σε ένα εξάμηνο μια ιλιγγιώδη αύξηση κατά 280 εκατ. €.
  • το πρώτο οκτάμηνο του 2011 είχαμε 909.000 περισσότερες εντολές διακοπής ρεύματος από όσες είχαμε το 2010
  • οι διακοπές ρεύματος από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2012 έφθασαν τις 90.000.

Επιπρόσθετα σε όλα αυτά, σκέφτεται κανείς από τους τεχνοκράτες της ΔΕΗ ότι μια επιπλέον αύξηση στο ρεύμα θα εντείνει την ακρίβεια; O πρωτοετής φοιτητής οικονομικής σχολής, γνωρίζει ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζει το λειτουργικό κόστος κάθε μορφής επιχείρησης. Γνωρίζει επίσης ότι το κόστος αυτό μετακυλύεται στη τελική τιμή προϊόντων και υπηρεσιών, την οποία καλείται να πληρώνει και πάλι ο καταναλωτής.

Καλούμε την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον αρμόδιο Υπουργό, να μην σκεφθούν καν, να αυξήσουν ούτε κατά ένα λεπτό του Ευρώ τη τιμή στο ρεύμα.

Εκτός και αν (….λέμε αν…) επεξεργάζονται τέτοια σενάρια αυξήσεων προκειμένου να δυσφημίσουν στην κοινωνία τη λειτουργία της Δημόσιας Εταιρίας Ηλεκτρισμού και να δικαιολογήσουν έτσι την πώληση της στους ιδιώτες.

Αν, τέλος, συνυπολογίσουμε και την αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία προβλέπεται να ξεκινάει από 1,30 € το λίτρο, τότε εν μέσω θέρους και καύσωνα, κάνουμε την πρόβλεψη ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ βαρύς…!