Προσφορές στα καταστήματα της Αθήνας

Η Ένωσή μας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, για την έναρξη περιόδου προσφορών από σήμερα 18 Μαΐου μέχρι τις 28 Μαΐου 2012.

Καλούμε και τους υπολοίπους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας να ακολουθήσουν την πρακτική των εκπτώσεων, εκτός των μέχρι σήμερα καθιερωμένων περιόδων.

Η πρακτική των εκπτωτικών προσφορών εφαρμόζεται σε πάρα πολλές πόλεις και χώρες σε Ευρώπη και Αμερική, ως μέτρο τόνωσης της αγοράς και μάλιστα σε περιόδους ανάπτυξης των χωρών αυτών, πόσο μάλλον σε περιόδους ύφεσης, όπως καταγράφει από το 2008 η χώρα μας.

Οι εκπτώσεις θα πρέπει να μη γίνονται σε σχετικά «νεκρές» αγοραστικές περιόδους (όπως είναι η λήξη του χειμώνα και του καλοκαιριού), αλλά θα πρέπει να γίνονται δεκαήμερα εκπτώσεων και σε περιόδους αγοραστικής έντασης και ενδιαφέροντος, όπως είναι η περίοδος πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και η έναρξη του καλοκαιριού και της σχολικής περιόδου.

Καλούμε τον εμπορικό κόσμο να υιοθετήσει τις προτάσεις σχετικά με το ζήτημα αυτό, προτάσεις που θα ωφελήσουν αμοιβαία καταναλωτές και εμπόρους.