8 Μάρτη 1857-8 Μάρτη 2012 Οι γυναίκες αγωνίζονται

Από τη Ν. Υόρκη του 1857, όταν ράφτρες και υφάντρες διεκδίκησαν δυναμικά ανθρώπινους όρους εργασίας, μέχρι την Ελλάδα του 2012 της κρίσης, της ανεργίας, της ακρίβειας και των ανισοτήτων, οι γυναίκες, σε πρωταγωνιστικό ρόλο και θέση, πάλεψαν ως εργαζόμενες, ως μητέρες και ως μέλη κινημάτων, διεκδικώντας την ισότητα, την αναγνώριση και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ο σύνθετος ρόλος που έχει «αποδώσει» η σύγχρονη πραγματικότητα στη γυναίκα, απαιτεί να αποδίδει στην εργασία της, να παρέχει φροντίδα στην οικογένειά της και να συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες.

Παράλληλα, όμως, με τις ιδιότητες της εργαζόμενης, της μητέρας και του κοινωνικά ενεργού πολίτη και για την προστασία και ανάδειξη των ρόλων αυτών, η σημερινή γυναίκα οφείλει στον εαυτό της, στην οικογένειά της αλλά και στους συνανθρώπους της, να αντιστέκεται στις συνθήκες της ανεξέλεγκτης αγοράς, του ανελέητου ανταγωνισμού, της αισχροκέρδειας και των καταχρηστικών εμπορικών πρακτικών, που καθημερινά απειλούν και θέτουν σε κίνδυνο τον καταναλωτή.

Πολύ περισσότερο σε συνθήκες σαν αυτές που βιώνει η χώρα μας σήμερα, η γυναίκα υπό την πίεση να ανταπεξέλθει με ελάχιστα έως και μηδενικά διαθέσιμα χρήματα προς κατανάλωση στην κάλυψη των ατομικών ή οικογενειακών της αναγκών, οφείλει και το γνωρίζει πολύ καλά, να ενημερώνεται διαρκώς για τη δικαιώματά της ως καταναλωτής, να συγκρίνει τιμές και ποιότητα και να διοχετεύει με ορθό τρόπο την αγοραστική της δύναμη.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή ημέρα της Γυναίκας.

Αγωνιζόμαστε όλες τις ημέρες του χρόνου και όχι μόνο τη σημερινή, για να προωθούμε τα συμφέροντά της ως καταναλώτριας και την καλούμε να συμμετάσχει ενεργά και να πυκνώσει την παρουσία της στο Καταναλωτικό Κίνημα και στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, ώστε να δώσουμε μαζί τη μάχη κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.