Και νέο Χαράτσι στα Ακίνητα!

Νέα εισφορά στα ακίνητα ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών από τη Δ.Ε.Θ. Αποτελεί συνέχεια στα έως σήμερα χαράτσια που αφορούν τα ακίνητα και τα οποία επιβάλλονται επί δικαίων και αδίκων.

Την έκτακτη αυτή εισφορά που έρχεται σε συνέχεια του ειδικού τέλους ημιϋπαιθρίων, του ΕΤΑΚ 2009, του ΦΑΠ 2010 και 2011, θα κληθούν να πληρώσουν και οι άνεργοι και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι χαμηλόμισθοι ή οι χαμηλοσυνταξιούχοι που υπό κάποιες συνθήκες έτυχε να έχουν ένα σπίτι για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ο λογαριασμός του νέου αυτού φόρου που αφορά ιδιοκτήτες ακινήτων θα έρχεται μαζί με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες ενοικιαστών θα γίνουν  αποδέκτες του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στα ακίνητα και που υπόχρεοι είναι οι ιδιοκτήτες τους και όχι οι ενοικιαστές. Η διαδικασία αυτή ενδεχομένως να δημιουργήσει σε πολλές περιπτώσεις προστριβές μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών και ίσως παρουσιαστούν φαινόμενα όπου ενοικιαστές θα εκβιάζονται από ιδιοκτήτες προκειμένου να καταβάλουν εκείνοι (οι ενοικιαστές δηλαδή) το νέο χαράτσι.

Ένα ακόμα άδικο κοινωνικά μέτρο επιβάλλεται, όπου η είσπραξή του πιθανόν να δημιουργήσει πρόσθετες αδικίες σε βάρος των αδύναμων οικονομικά.