Αίτημα προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με έγγραφη επιστολή της, κατέθεσε αίτημα προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ και τους αρμόδιους Υπουργούς, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, ενημερωτική εκπομπή σχετικά με την Προστασία του Καταναλωτή.

Ακολουθεί η από 25/5/2011 σχετική επιστολή.

Θέμα:Πρόταση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για δημιουργία τηλεοπτικής εκπομπής με θέμα την «Προστασία του Καταναλωτή»

Αξιότιμοι Κύριοι

Η χώρα μας, έχει ενταχθεί σε μία μακρά περίοδο λιτότητας, καθώς κατά τον τελευταίο χρόνο έχει υπαχθεί στη διεθνή επιτήρηση. Η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Ταυτόχρονα, η ακρίβεια στα καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, οδηγεί, περαιτέρω στη μείωση των πενιχρών εισοδημάτων των καταναλωτών, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Θεωρούμε, ότι σήμερα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, ώστε η κρατική τηλεόραση να εντάξει στο πρόγραμμά της εκπομπή, η οποία θα πραγματεύεται θέματα που αφορούν την Προστασία του Καταναλωτή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με το υπάρχων νομικό πλαίσιο και παράλληλα θα ενημερώνει για τα τρέχοντα καταναλωτικά θέματα της επικαιρότητας.