Η μετακίνηση στους Εθνικούς δρόμους γίνεται προνόμιο για λίγους!

Για να ταξιδέψει κανείς με το Ι.Χ. Αυτοκίνητό του στην Εθνική οδό Αθηνών – Πάτρας, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του (από Κόρινθο μέχρι Πάτρα) είναι δρόμος – καρμανιόλα, θα πρέπει σε κάθε διόδιο να βγάζει από το πορτοφόλι του 3,10 € !

Οι αυξήσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα των ληστρικών συμβάσεων που έκανε νόμο ο κος. Σουφλιάς το 2007, σύμφωνα με τις οποίες ο χρήστης – οδηγός του Εθνικού οδικού δικτύου θα πρέπει με κάθε διέλευσή του να πληρώνει στα διόδια που εκμεταλλεύονται και λειτουργούν πλέον οι ιδιώτες, το κάθε χιλιόμετρο που ΘΑ κατασκευασθεί με τον όβολό του.

Ανάλογες αυξήσεις επιβλήθηκαν και στο δρόμο Κορίνθου – Καλαμάτας. Οι αυξήσεις αφορούν επίσης και τα δίκυκλα, αλλά και τα μεσαία και μεγάλα φορτηγά, με ότι αυτό συνεπάγεται στα κόμιστρα των μεταφορών.

Αν λάβουμε επιπλέον υπόψη μας, τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια του Εθνικού δικτύου, τότε ο κάθε ταξιδιώτης για να φτάσει στον προορισμό του θα πρέπει να πληρώσει “χρυσό” το κάθε χιλιόμετρο που διανύει και μάλιστα χωρίς την ασφάλεια που επιβάλλεται από τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε νέες συμβάσεις με τους εργολάβους – κατασκευαστές, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί το κυβερνών κόμμα όταν ήταν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά να προχωρήσει και σε μείωση των φόρων που εισπράττει από κάθε διέλευση.