Το εισόδημα των εργαζόμενων – συνταξιούχων συρρικνώνεται από τις αυξήσεις

Αναφερθήκαμε σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου για τις μεγάλες αυξήσεις (μέχρι και 40%) στα ημερήσια εισιτήρια των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών – μηνιαίες ή ετήσιες – οι αυξήσεις είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτες για την πλειοψηφία των χρηστών των Αστικών Συγκοινωνιών. Για τα Λεωφορεία (ΕΘΕΛ) – Τρόλεϋ (ΗΛΠΑΠ) και ΤΡΑΜ η μηνιαία κάρτα από 15 € αυξάνεται στα 20 € και η ετήσια από τα 150 € στα 200 €. Για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ) η μηνιαία κάρτα αυξάνεται από 35 € στα 45 € και η ετήσια από 350 € στα 450 €.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων χωρίς καμία μελέτη αλλά και χωρίς καμία μέριμνα για τον πολίτη, καταργεί τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες οι οποίες εκδίδοντο αποκλειστικά για τον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικό) κόστους 25 € (οι μηνιαίες) –  250 € (οι ετήσιες) ή  για το ΜΕΤΡΟ  κόστους 30 € (οι μηνιαίες) –  300 € (οι ετήσιες) και αναγκάζει τον χρήστη που αποκλειστικά χρησιμοποιούσε αυτά τα δυο Μέσα Μεταφοράς, να προμηθευτεί κάρτες των 45 € μηνιαίως ή 450 € ετησίως, που αφορούν κάρτες για όλα τα Μ.Μ.Μ.

Τέλος, περί του 6.000 εργαζόμενους που μεταβαίνουν καθημερινά στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ή στις γύρω περιοχές προκειμένου να εργασθούν, θα πρέπει να πληρώνουν εάν θελήσουν να μετακινηθούν με το ΜΕΤΡΟ, 8 € εισιτήριο μονής διαδρομής, ή 140 € μηνιαία κάρτα, ή 1.000 € ετήσια κάρτα!!

Απορούμε, ποιοί “σοφοί” του Υπουργείου αποφάσισαν να επιβαρύνουν με τέτοια τιμολόγια τους επιβάτες των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.