Τράπεζες και τακτικές εκφοβισμού: Δεν Πρέπει να Περάσει…

Με αφορμή τον νεοψηφισθέντα νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, διαπιστώνουμε με περισσή απογοήτευση ότι τα τραπεζικά ιδρύματα σπεύδουν ακόμα και σήμερα  να επιδοθούν σε μια όλως παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, με τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού των οφειλετών που επιδιώκουν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου.

Με αναληθείς ισχυρισμούς και ανυπόστατες δικαιολογίες, οι τράπεζες αρνούνται να διευκολύνουν τη διαδικασία διακανονισμού των οφειλών, αγνοώντας τελείως τις αιτήσεις, επικαλούμενες τυπικά κολλήματα, ισχυριζόμενες πως θα επιτείνουν ακόμα και την παραμονή του οφειλέτη στον Τειρεσία, καθιστώντας έτσι τη νέα νομοθετική πρόβλεψη ανενεργή.

Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες και οι καταναλωτικές οργανώσεις που συνεπικουρούν στην εφαρμογή της νέας ρύθμισης, μπορούν και οφείλουν να προστρέξουν στην προστασία που προβλέπεται από το νόμο, εφόσον έρθουν αντιμέτωποι με την αδράνεια των Τραπεζικών Ιδρυμάτων και να μην διστάσουν να προβούν σε καταγγελία.

Αν η υπαγωγή στο νόμο είναι ανάγκη, η καταγγελία είναι καθήκον:

Ο εκφοβισμός που εξαπολύουν οι τράπεζες πρέπει να σταματήσει εδώ. Ο κάθε καταγγέλλων ή καταγγέλλουσα μπορεί να καθορίσει αυτή τη μάχη εδώ και τώρα…